Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.nl Onafhankelijk advies over verschillende glassoorten!
Glas-feitjes.nl

Glas-in-lood

Glas-in-lood is tegenwoordig weer erg hip. Vooral in combinatie met huizen in jaren ’30 stijl is glas-in-lood weer aan een opmars bezig. Dit is ook niet zo gek, want het geeft een hele bijzondere en authentieke uitstraling aan uw woning. Helaas is niet elke woning gezegend met originele glas-in-lood ramen. Het is gelukkig mogelijk om zelf een mooi raam te laten plaatsen. U kunt uw woning hiermee echt een originele tint geven. Hoe vindt u nu de juiste glaszetter en waar moet u nog meer op letten?

Wat is glas-in-lood?

Het zetten van glas-in-lood is een eeuwenoude techniek, waarbij kleine stukken glas in loden profielen worden geplaatst. Het lood wordt vervolgens aan elkaar gesoldeerd. Deze techniek is ontstaan doordat men vroeger nog niet de mogelijkheid had om grote glasplaten te maken en te bewerken. De techniek maakte het wel mogelijk om allerlei kleurrijke patronen in ramen te plaatsen. In kerken leidde dit tot allerlei Bijbelse taferelen, maar in woningen is glas-in-lood meestal in abstractere en rustigere patronen te vinden. Veel bedrijven en ateliers hebben deze eeuwenoude technieken opnieuw geïntroduceerd en kunnen naast restauratie allerlei nieuwe ontwerpen in glas-in-lood creëren.

Het plaatsen van glas-in-lood begint natuurlijk met het ontwerp. Als u creatief bent, of u een mooi idee heeft, dan kunt u dit zelf doen. U kunt echter ook een bestaand ontwerp kiezen. Het is in ieder geval verstandig om u te laten adviseren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor het plaatsen van glas-in-lood in uw bovenramen voor een klassieke en stijlvolle uitstraling. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een binnenraam te verrijken met een mooi ontwerp. Als u een nieuw ontwerp wilt, heeft u dus alle vrijheid. U hoeft slechts rekening te houden met de afmetingen van het betreffende raam.

Het isoleren van glas-in-lood

Het plaatsen van glas-in-lood is een eeuwenoude techniek, dus het is niet zo isolerend. Glas-in-lood zorgt vaak voor tocht en hoge stookkosten. Tegenwoordig worden nieuwe glas-in-lood ontwerpen voor buitenramen verrijkt met een extra, isolerende glasplaat. Als u een binnenraam laat bewerken is dit niet nodig, maar voor buitenramen is het erg zinnig om voor extra isolatie te kiezen. Het is ook mogelijk om uw originele glas-in-lood te laten isoleren. Hierdoor kunt u flink besparen op de stookkosten. Isolatie kan de lichtinval en de kleuring van het glas echter beïnvloeden, dus laat u goed adviseren.

Prijzen

Het is een hele arbeidsintensieve techniek, dus meestal is het laten plaatsen van een glas-in-lood raam erg prijzig. U kunt de kosten drukken door zelf een glas-in-lood ontwerp te maken in een hobby-atelier om vervolgens het glas door een glaszetter te laten plaatsen. Bent u niet zo creatief, of wilt u verzekerd zijn van een mooi resultaat, vraag dan enkele offertes op bij ateliers. De prijs zal afhangen van het soort ontwerp, de grootte van het raam en de mate van isolatie.

Exacte kosten weten?

Vraag offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van glaszetters actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters