Dubbel glas

Wat moet u allemaal weten voordat er dubbel glas wordt geplaatst? Belangrijk zijn de voordelen die dubbel glas met zich mee brengt. Daarnaast krijgen wij veel vragen over welke kosten het plaatsen van dubbel glas er komen kijken. Op dit moment is het de meest populaire keuze wanneer er een ruit vervangen moet worden. Mogelijk kent u dubbel glas onder de naam van thermopane.

Bent u overtuigd om het glas te laten plaatsen, dan helpen wij u met het vinden van een geschikte glaszetter. Op deze manier gaat u niet teveel betalen en is het kiezen een stuk gemakkelijker. Het is zonde om de klus uit te stellen. Uiteindelijk zullen de kosten toch gemaakt moeten worden. Dan maar zo snel mogelijk genieten van het extra wooncomfort.

Kosten dubbel glas

Wat zijn de kosten van dubbel glas? De kosten zijn afhankelijk van het aantal vierkante meter en ook van het specifieke soort dubbele beglazing. Om van te voren een indicatie te kunnen maken, zullen wij de gemiddelde prijs gebruiken. Houdt bij de keuze rekening met uw wensen en de besparingen die de beglazing oplevert.

Voor dubbel glas is er in sommige gevallen ook subsidie aan te vragen. Dit verschilt echter per gemeente daarom is aan te raden om dit in uw specifieke geval goed uit te zoeken. De subsidie wordt gegeven om het aanschaffen van dubbel glas te stimuleren.

De prijs loopt vaak evenredig met de mate van isolatie. Hoe beter een ruit isoleert, des te hoger de aanschafprijs is per m2. Hieronder wordt de aanschafprijs weergegeven, dit is exclusief het plaatsen. Een glaszetter rekent een uurtarief van gemiddeld €50,- houdt dit in de gaten.

Dubbel glas vanaf €65,- m2
HR glas vanaf €70,- m2
HR+ vanaf €75,- m2
HR++ vanaf €80,- m2
HR+++ vanaf €120,- m2

Dubbel glas geeft betere isolatie

De bekendste eigenschap van dubbel glas is dat het enorm veel helpt om uw huis te isoleren. Om te bepalen welk dubbel glas het beste past bij uw wensen en het budget, zal er naar de isolatiewaarde gekeken worden. Er zijn verschillende soorten dubbel glas met ieder een eigen isolatiewaarde, oftewel hoe goed isoleert de ruit. Deze prijs in combinatie met isolatie bepaalt of het de investering waard is.

Soort dubbel glas Besparing per m2 Kosten voor 20m2 Besparing voor 20m2 per jaar
Dubbel glas €7,- per m2 €1300,- €140,- per jaar
HR glas €9,- per m2 €1400,- €180,- per jaar
HR+ €11,- per m2 €1500,- €220,- per jaar
HR++ €13,- per m2 €1600,- €260,- per jaar
HR+++ €14,- per m2 €2400,- €280,- per jaar

Dubbel glas laten plaatsen

Het plaatsen van dubbel glas is mogelijk om zelf te doen. Dit raden wij echter niet aan, mits u hier zelf ervaring in heeft. Het plaatsen bepaalt namelijk de kwaliteit van het glas en of de isolatie optimaal benut wordt. Een glaszetter kunt u inschakelen om het glas op een professionele manier te laten plaatsen.

Diverse glashandels kunt u gratis vergelijken. Om een overzicht te krijgen van de mogelijkheden en kosten is een dergelijke vergelijking niet te vergeten. Binnen enkele minuten aangevraagd en u kunt tot wel 30% op de totale kosten van dubbel glas in uw regio.

Exacte kosten weten?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.