3 dubbel glas

Een nieuw soort dubbel glas is het drie dubbel glas, ook wel bekend als HR+++ glas. Dit nieuwe soort glas is een stapje verder met het besparen op de energierekening. Drie dubbel glas bestaat, zoals de naam al zegt, uit drie lagen glas. In plaats van de gebruikelijke 2 van dubbel glas. Hierdoor ontstaan er 2 luchtspouwen, deze isoleren een stuk betere waardoor het rendement fors hoger ligt. Hiertegenover staan de kosten, de prijs van driedubbelglas ligt hoger en nog niet alle kozijnen zijn hier voor gemaakt.

Voordelen tegenover normaal dubbel glas

Het grootste voordeel is de extra isolatie die driedubbel glas biedt. Dit zal terug te zien zijn in de stookkosten. Dubbel glas staat bekend om zijn hoge isolatiewaarde, hier doet het nieuwste glas nog een schepje bovenop. Onderstaande afbeelding geeft aan hoe het glas is opgebouwd:

Prijs van driedubbel glas

Het laten plaatsen van driedubbel glas in een goede investering en nog niet eens een extreem hoge kostenpost, als je dit vergelijkt met de besparing. Natuurlijk als u nog maar pas geleden nieuw glas heeft laten plaatsen dan zijn dit wellicht niet de kosten die u had verwacht. Driedubbel glas inclusief het plaatsen ervan kost gemiddeld tussen de €150,- en €200,- per vierkante meter.

Tegenover dubbel glas levert het een behoorlijke besparing per jaar op. De besparing bij driedubbel glas is gemiddeld gezien 2 x zo hoog als bij enkel glas. Deze afweging is daarom belangrijk om te maken. Op korte termijn zijn de kosten hoger, maar met behulp van de besparing wordt dit terug verdiend.

Dikte van het glas

De dikte van driedubbel glas zeker iets om rekening met te houden. Voornamelijk naar de mogelijkheid om het driedubbel glas te plaatsen in de bestaande kozijnen. De nieuwere kozijnen hebben vaak al een diepere sponning en zijn hier op voorbereid. Reken qua dikte voor het driedubbel glas zo een 37mm. Hierbij gaan we uit van een luchtspouw van 12mm. Bij driedubbel glas zijn er 2 luchtspouwen in plaats van 1 zoals bij dubbel glas.

Nog een wezenlijk verschil is het gewicht. Doordat het glas bestaat uit 3 lagen, in plaats van 2 bij dubbel glas, is het zo een 10kg per vierkante meter zwaarder. Ook hier moet rekening met gehouden worden bij het vervangen van dubbel glas. Voor zowel het kozijn als de constructie zal er vooraf duidelijk gekeken moeten worden naar de mogelijkheden.

Er moet daarom op veel aspecten worden gelet. Hierbij kan het verstandig zijn om een expert op dit gebied in te schakelen. Een glaszetter zal alles kunnen vertellen over wat de opties zijn. Ook het tarief is direct in te zien.

Exacte kosten weten?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.