Dubbel glas plaatsen

Steeds meer woningen worden voorzien van dubbel glas. Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig zelfs standaard opgeleverd met dubbele beglazing. Dit type beglazing heeft een sterk isolerende werking en wordt daarom ook wel isolatieglas genoemd. Een woning met dubbel glas is energiezuinig en heeft daarom lagere energiekosten.

Voordelen van dubbel glas

Dubbel glas bestaat in de basis uit twee glasplaten die luchtdicht aan elkaar zijn gemaakt. Er zijn meerdere gradaties in isolatieglas. Tegenwoordig heeft u de keuze uit;

  • Standaard dubbel glas
  • Hoog Rendement glas
  • HR+ glas
  • HR++ glas
  • HR+++ glas

Des te hoger het rendement, des te beter de isolatiewaarde van het glas is. Standaard worden wooneigenaren aangeraden om te investeren in HR++ glas. Dit glas heeft een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding en kan u uiteindelijk zeer veel energiekosten besparen.

Het grote voordeel van dubbel glas is dus voornamelijk de energiebesparing. Het glas heeft een sterk isolerende functie, waardoor u geen last heeft van tocht in huis. Bovendien verliest u niet veel warmte via de ramen, wat u ook stookkosten kan besparen. Dubbel glas biedt een goede bescherming tegen ons wisselende Nederlandse klimaat. ‘s Zomers zorgt het glas ervoor dat het niet te warm in huis wordt en ’s winters houdt het uw huis behaaglijk warm. Het isolatieglas zorgt ervoor dat de temperatuur in huis stabieler blijft.

Isolatieglas vervangen

Het komt niet vaak voor, maar het kan voorkomen dat uw dubbele beglazing stuk is. Dit kunt u eenvoudig herkennen aan de condens die zich tussen het glas vormt, waardoor u niet meer goed door het raam kunt kijken. Deze witte waas is een duidelijke indicatie dat uw dubbel glas vervangen moet worden.

Heeft u nog enkele beglazing in uw woning of wilt u meer voordeel en rendement behalen door het plaatsen van HR++ glas of zelfreinigend glas? Elk type glas is te vervangen door dubbele beglazing. Mocht uw budget niet toereikend zijn om uw gehele woning meteen te voorzien van isolatieglas, dan is het zeker aan te raden om eerst alleen de woonruimtes die het meest gebruikt en verwarmt worden te voorzien van dubbel glas. Dit is in de meeste gevallen het glas in de woonkamer en de keuken.

Kosten dubbel glas

De kosten van dubbel glas verschillen per glaszetter. Daarnaast hebben de beglazingen met verschillende isolatiewaarden onderling ook andere prijzen. Hoe hoger het rendement des te duurder in aanschaf. Maar onthoud ook; hoe meer rendement des te meer voordeel op uw energiekosten op de langere termijn.

Standaard dubbel glas kost gemiddeld 65 euro per vierkante meter en de geschatte besparing hierbij is 140 euro per jaar. Het meest gekozen HR++ glas kost gemiddeld 80 euro per vierkante meter, maar levert een besparing op van maar liefst 260,- per jaar. Als u een indicatie wilt van wat uw beoogde klus u gaat kosten kunt u het beste een dubbelglas offerte aanvragen bij een glaszettersbedrijf bij u in de buurt. Door meerdere bedrijven te benaderen voor een vrijblijvende offerte kunt u bovendien de kosten onderling vergelijken. Hierna kunt u een weloverwogen keuze maken voor de glaszetter die het beste bij uw wensen en uw budget past.

Exacte kosten weten?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.