HR++ glas prijzen

Hoge stookkosten zijn vaak te wijten aan slechte isolatie. Door uw woning goed te isoleren, kunt u geld besparen en kunt u het energielabel van uw woning bovendien verhogen. Zo bespaart u niet alleen direct op stookkosten, maar doet u ook een investering voor de langere termijn. Een woning met een hoger energielabel zal immers meer opleveren bij een eventuele verkoop. HR++ glas is echter aanzienlijk duurder dan normaal glas, waardoor het echt een investering wordt. Op welke prijzen kunt u ongeveer rekenen en hoe beslist u met welke glaszetter u in zee gaat?

Wat is HR++ glas?

HR staat voor Hoog Rendement. HR glas is in principe te vergelijken met dubbelglas. Het verschil is echter dat de coating en de spouw gevuld worden met edelgas (argon of krypton), in plaats van met droge lucht zoals bij gewoon dubbel glas het geval is. HR++ glas is dubbelglas met coating, argon vulling en een extra brede spouw ten opzichte van HR glas en HR+ glas. Hierdoor wordt het verlies van warmte beperkt en is de woning aanzienlijk beter geïsoleerd. Dit zorgt er weer voor dat u minder hoeft te stoken en dus geld overhoudt op uw jaarlijkse energierekening.

HR++ glas prijzen zijn momenteel aan het dalen. Dit komt doordat er steeds meer vraag naar is. Het is zelfs de populairste glassoort van het moment. Dit is dus het uitgelezen moment om te investeren in nieuwe beglazing. HR++ glas prijzen zijn afhankelijk van de dikte van het glas. De dunste optie (4 millimeter) is al verkrijgbaar vanaf 30 euro per vierkante meter. De dikste glazen zullen tussen de 80 en 100 euro per vierkante meter kosten. Hoe dikker de glazen, hoe beter de isolatie en des te groter de besparing. Denk hier dus aan wanneer u uw keuze maakt.

Bepaal de juiste prijs voor uw HR++ glazen

HR++ glas prijzen zijn uiteraard afhankelijk van de afmetingen van uw ramen, de hoeveelheid werk en de extra eigenschappen van het glas die u eventueel wilt. Over deze extra eigenschappen zo direct meer informatie. De meeste glaszetters hanteren min of meer dezelfde HR++ glas prijzen, maar zij zullen verschillen in het rekenen van zetkosten. Let ook goed op of zetters extra voorrijkosten, extra materiaalkosten of andere bijkomende kosten rekenen. Het kan soms best lastig zijn om de juiste glaszetter te vinden. Het is dus belangrijk dat u niet met de eerste glasservice in zee gaat, maar dat u eerst enkele offertes aanvraagt en deze op het gemak met elkaar vergelijkt. Wellicht kunt u zelfs wat afdingen. Het opnieuw laten beglazen van uw woning is geen kleine klus, dus neem de tijd om de juiste zetter te vinden.

Extra eigenschappen van HR ++ glas

Dit glas kan tevens vervaardigd worden met extra eigenschappen zoals zonwering, brandwering, geluidswering en letselwering. HR++ glas kan zelfs zelfreinigend worden aangeboden. Deze extra eigenschappen kosten natuurlijk ook meer en zijn niet in alle gevallen even nuttig. Staat er bijvoorbeeld nooit zon op uw ramen, dan is zonwerend glas zonde van uw geld.