Dubbel glas offerte

Dubbel glas biedt wooneigenaren veel voordeel. Dubbele beglazing is namelijk niet alleen praktisch gezien heel aantrekkelijk, maar het installeren van isolatieglas is financieel gezien ook een slimme keuze. Als u wilt weten wat het laten plaatsen van isolatieglas u gaat kosten kunt u een dubbel glas offerte aanvragen bij een glaszetter bij u in de regio.

Wat is dubbel glas?

Tegenwoordig zijn de meeste woningen voorzien van dubbele beglazing. Standaard dubbel glas bestaat uit twee gasplaten die luchtdicht aan elkaar gemaakt zijn. Deze luchtdichte laag tussen de twee glasplaten heeft een sterk isolerende werking. Daarom noemt met dubbele beglazing ook wel isolatieglas. Er zijn verschillende soorten isolatieglas op de markt. Deze diverse type beglazing verschillen onderling van isolatiewaarde. Er is standaardaard dubbel glas, Hoog Rendement (HR) glas, HR+, HR++ en HR+++, oplopend in rendement. HR+++ glas is eigenlijk geen dubbele beglazing meer te noemen, omdat dit glas uit drie lagen bestaat. Toch wordt deze beglazing wel meegerekend als dubbel glas.

Tegenwoordig is bijna iedere soort dubbel glas ook verkrijgbaar als zelfreinigend glas. Deze ramen houden zichzelf schoon, omdat er op de beglazing een speciale zelfreinigende laag is aangebracht. De coating zorgt ervoor dat vuil zich niet kan hechten aan het glas en dat waterdruppels van de regen over de ruit spoelen en daarmee eventueel aanwezig vuil wegwassen. Een dubbel glas offerte van een glaszetter kan u duidelijkheid verschaffen over wat de meerprijs is van dit type beglazing.

Hoe kunt u isolatieglas herkennen?

Isolatieglas is vrij eenvoudig te herkennen. Ten eerste kunt u, wanneer u door de ruit kijkt twee glasplaten onderscheiden. Daarnaast vind u meestal in de aluminiumstrip in de spouw een aanduiding van het type glas. Hierop staat dan bijvoorbeeld vermeld HR++ glas of HR+++ glas. Nieuwe beglazing wordt dikwijls ook aangeleverd met een sticker op het raam, waarop staat aangegeven met welk soort glas u te maken heeft. Kunt u geen aanduiding in de lijst van het raam vinden? Dan kunt u aan de hand van de code bij de betreffende glasfabrikant navragen welk type glas er in uw woning geplaatst is.

Dubbel glas offerte

Wilt u in uw woning dubbel glas plaatsen? Dat is een verstandige keuze. Met dubbel glas heeft u geen last meer van tocht door de ramen en de temperatuur blijft beter constant. Hiermee kunt u aanzienlijk op uw stokkosten besparen. U kunt een glaszetter bij u in de buurt vragen om een dubbel glas offerte. Samen kunnen jullie kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw huis. Als u zeker wilt zijn van een goede deal is het raadzaam om bij meerdere glaszettersbedrijven informatie in te winnen. U kunt zo vaak als u wilt een dubbel glas offerte aanvragen, maar met een stuk of 5 verschillende kostenplaatjes komt u al een heel eind. Iedere glaszetter hanteert zijn eigen tarief en daardoor kunnen de totaalkosten bij de verschillende bedrijven behoorlijk verschillen. Door de offertes met elkaar te vergelijken komt u er snel achter bij welke glaszetter u het voordeligst uit bent. Ook voor Glas op maat bij afwijkende glasmaten kunt u vrijblijvend een dubbel glas offerte aanvragen.