Dubbel glas prijzen

Bent u op zoek naar de prijzen die het kost om dubbel glas te laten zetten? Er zijn diverse soorten dubbel glas en hiervan zullen we de prijzen noemen. Maar voordat we zomaar de bedragen noemen is het minstens net zo belangrijk om te kijken naar het rendement. In de tweede helft van dit artikel gaan we namelijk in op het rendement. Dan is al snel te merken dat het soms niet erg is om eerst te kiezen voor hogere kosten. Wanneer het , zijn deze extra kosten sneller terug verdient dan u verwacht.

Dus naast het bekijken van de prijzen die horen bij dubbel glas, is het ook zeker de moeite waard om het gehele artikel te lezen. Op termijn zal dit u een forse besparing opleveren!

De prijs van dubbel glas

Voor welk soort dubbel glas wilde u kiezen? Zelf maken wij onderscheid tussen de volgende mogelijkheden van dubbel glas:

  • Standaard dubbel glas
  • HR
  • HR+
  • HR++
  • HR+++ (ook wel triple glas)

Voor het gemak tonen we de prijzen exclusief montage. De montage kosten zullen voor alle typen ruiten gelijk zijn, mits het kozijn geschikt is voor zowel dubbel glas als driedubbel glas. Een glaszetter rekent gemiddeld €50,- per m2 voor het plaatsen van de ruit. Het is niet verstandig om zelf de ramen te plaatsen. Daarbij komt de afwerking wel heel precies om zo optimaal te profiteren van de isolatie. De volgende prijzen van dubbel glas zijn een gemiddelde, uw specifieke situatie kan hiervan verschillen.

Prijs per m2 (excl. plaatsen) Kosten 15m2 + Montage à €50,- per m2
Standaard dubbel glas €65,- €1.725,-
HR glas €70,- €1.800,-
HR+ glas €75,- €1.875,-
HR++ glas €80- €1.950,-
HR+++ glas €120,- €2.550,-

Hierbij is dus het standaard dubbel glas qua kosten de beste keuze. Enkel zoals te zien is, het verschil is echt heel klein. Daarbij komt het verschil in rendement, waar standaard dubbel glas de slechte isolatie waarde heeft van de 5 soorten. Deze isolatiewaarde loopt op tot HR+++ glas die de beste waarde biedt.

Wat is op dit moment de beste keuze?

De dubbel glas prijzen zijn nu bekend, maar nu komt het meest interessante. Wanneer het rendement mee wordt genomen in de tabel, dan kan er een betere keuze gemaakt worden. Met het rendement erbij zijn het tenminste kosten die vergeleken kunnen worden.

Prijs per m2 (excl. plaatsen) Kosten 15m2 + Montage à €50,- per m2 Besparing met 15m2 tegenover enkel glas
Standaard dubbel glas €65,- €1.725,- €105,-
HR glas €70,- €1.800,- €135,-
HR+ glas €75,- €1.875,- €165,-
HR++ glas €80,- €1.950,- €195,-
HR+++ glas €120,- €2.550,- €210,-

Duidelijk te zien is dat HR++ glas met een oppervlakte van 15m2 €225,- duurder is. Enkel wanneer er voor HR++ glas gekozen word is de besparing €195,- tegenover €105,- van dubbel glas. Elk jaar word er dus €90,- meer bespaard. Dit betekend dat de extra kosten van €225,- binnen 2,5 jaar al zijn terug verdiend. Op dit moment is het daarom het meest verstandige om te kiezen voor HR++ glas!

Het prijs verschil tussen HR++ en HR+++ is momenteel nog te groot. In dit geval is het rendement bij HR+++ hoger, enkel liggen de kosten flink hoger om deze met het extra rendement terug te verdienen.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een duurzamere woning? Diverse interessante investeringen waarvoor gekozen kan worden, denk aan spouwmuurisolatie of bijvoorbeeld zonnepanelen.

Exacte kosten weten?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.