Wat kost dubbel glas?

De kosten van dubbelglas zullen afhangen van welk glassoort uw voorkeur heeft. Ook het aantal m2 zal de totale kosten bepalen. Vaak wordt er gerekend met een prijs van m2 voor het glas. Daar bovenop komen de kosten van een glaszetter die voor u het dubbel glas kan plaatsen.

Prijs van dubbel glas

Welke prijs horen er bij de diverse soorten dubbel glas? Elk type heeft zijn eigen prijs doordat de ruit anders wordt geproduceerd. De kosten per m2 lopen op naarmate de ruit een betere isolatie heeft. Vervolgens is aan u de overweging om te bepalen welke ruit het meest geschikt is om te laten plaatsen. Dubbel glas kost:

Vanaf prijs per m2
Dubbel glas €65,-
HR glas €70,-
HR+ glas €75,-
HR++ glas €80,-

 

Met behulp van bovenstaand schema kunt u de totale kosten uitrekenen van de ramen. Heeft u 15m2 aan ramen, dan kost normaal dubbel glas u €975,- en HR++ glas €1.200,-! Op termijn verdiend u dit verschil zeker weer terug door de beter isolerende werking, zie ook het rendement wat het oplevert. Dus vaak wordt er daarom gekozen voor HR++ glas.

Het glas laten plaatsen

De bovenstaande kosten gelden voor de ruit. Om deze door een professionele glaszetter te laten plaatsen komen hier nog kosten bij. Vaak hanteert een glaszetter een tarief per m2. Dit tarief loopt erg uiteen en zal tussen de €35 en €65 liggen. Afhankelijk van het aantal m2, de bereikbaarheid van de ruiten en of er eventuele overige kosten worden gemaakt.

Welk glas laten vervangen

Bepaal van te voren welke ruiten u zou willen vervangen. Deze kunt u vervolgens opmeten en zo krijgt u een indicatie van de kosten. Reken daarbij het tarief van een glaszetter en komt tot de conclusie wat er mogelijk is voor uw budget. Niet altijd hoeven alle ruiten van uw woning in 1 keer vervangen worden. Soms is het verstandig om te beginnen met de ruimte die het meeste energie verbruikt. Op deze kamer kunt u namelijk ook het meeste besparen en dus de kosten terug verdienen.

Vergelijk en bespaar op glas!

Door de diverse aanbieders van glas in uw regio, zijn er verschillende prijzen voor hetzelfde glas. Als u niet teveel wilt betalen, of liever nog wilt besparen, vergelijk dan geheel gratis deze glaszetters uit uw regio.

Ontvang een overzicht van de mogelijkheden en de kosten. Op basis hiervan kunt u een wel overwogen keuze maken. Kies de meest geschikte glaszetter uit en de kosten van dubbel glas zullen reuze meevallen.

Exacte kosten weten?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.