Zonwerend glas

Een ideale oplossing is zonwerend glas als vervanger van de buitenzonwering. Beide hebben hetzelfde doel en dat is warmte van de zon buiten houden. Vooral op plekken met veel raam oppervlakte is het vervelend dat de zon het gebouw onnodig opwarmt. De onnodige opwarming zal namelijk weer afgekoeld moeten worden. Met behulp van een zonwerende ruit zal er minder warmte binnen komen. Dit maakt zonwerend glas populair voor bijvoorbeeld op een kantoor, waar naast de zon ook de apparatuur voor onnodige warmte zorgt.

Werking van zonwerend glas

Zonwerend glas werkt op verschillende niveaus. Allereerst wordt er direct warmte gereflecteerd, waarbij het zonlicht wel doorgelaten wordt. Dit is direct winst! Ook zorgt de lucht tussen de 2 glasplaten voor isolatie. Dit is dan weer het voordeel van dubbel glas! Als laatste kan er door een speciale coating de laatste warmte worden gereflecteerd. In zijn totaal zal het daarom veel zonnewarmte tegenhouden, waarbij het licht van de zon wel gewoon door de ruit kan komen. Ongeveer de helft van de warmte die bij normaal dubbel glas naar binnen komt, wordt bij zonwerend glas tegen gehouden.

Handige toepassingen

Een meest gebruikte toepassing is op een kantoor. Een kantoorgebouw wat grotendeels uit glas bestaat ontvangt veel warmte van de zon. Dit is niet altijd wenselijk, zeker niet op het moment dat hier koelmechanismes tegenover moeten staan. Ook in ruimtes in huis met veel glas, kan het soms te warm worden door middel van de zon die op de ruiten schijnt. In plaats van het aanschaffen van zonwering, is het laten plaatsen van zonwerend glas erg handig.

Wat kost zonwerend glas?

De kosten van zonwerend glas zijn afhankelijk van diverse factoren. Een standaard zonwerend glas is al beschikbaar vanaf €90,- per vierkante meter. Aangezien er diverse soorten kwaliteit zijn, die weer de doorlaat bepalen, is het onmogelijk om voor u de kosten hier te geven. Wel kunnen wij de tip meegeven om glaszetters met elkaar te vergelijken. Bekijk de prijzen die worden gegeven en voor welke ruiten.

Zonwerend glas bespaart wel een hoop energiekosten die anders verloren gaan aan het behouden van de temperatuur. Ook het uitsparen van zonwering is zeker mee te nemen in de totale kosten van zonwerend glas. Bekijk de totaalprijs van een glaszetter om een juiste indicatie te maken. Kies een glaszetter die u juist informeert en wilt helpen met het plaatsen van de ruit.

Exacte kosten weten?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.