Bespaartips

Besparen op stookkosten kan een hoop geld opleveren, maar veel mensen weten niet goed waar ze moeten beginnen. Veel mensen denken dat besparen duur, moeilijk en tijdrovend is. U kunt het echter zo gek maken als u zelf wilt. Er zijn zowel grote investeringen als kleine aanpassingen die u kunt doen om op uw energierekening te besparen. We hebben daarom de beste bespaartips voor u op een rijtje gezet. U zult zien dat u al heel eenvoudig kunt besparen op uw energieverbruik.

Zorg voor goede isolatie

Het isoleren van uw woning kan een pittige investering zijn, maar u kunt er een hoop energie mee besparen. Het plaatsen van dubbel glas in de gehele woning kan al een voordeel van 200 euro per jaar op de energierekening opleveren. Vindt u het opnieuw beglazen van uw woning echter een te grote investering, onderzoek dan eens de mogelijkheid van voorzetramen. Een andere, goedkopere manier van isoleren is isolatiemateriaal achter de verwarming plaatsen waardoor de warmte beter vastgehouden wordt en minder snel het huis zal verlaten.

Vind een goedkope glaszetter

Wanneer u heeft besloten om uw woning te voorzien van nieuw, dubbel glaswerk, dan is het zaak om een zo goed mogelijke aanbieding te vinden. De beste manier om dit te doen is om verschillende glaszetters met elkaar te vergelijken. Omdat er erg veel verschillende glaszetters zijn en er in uw regio waarschijnlijk al tientallen beschikbaar zijn, kan het wel eens lastig zijn om een vergelijking te maken. Toch is het zeer aan te raden om eerst te vergelijken, omdat dit u een hoop geld kan besparen.

Maak een goede vergelijking

Als u eenmaal een aantal glaszetters heeft gevonden, kunt u enkele offertes aanvragen. De prijsverschillen tussen de goedkoopste en de duurste aanbieder kunnen aanzienlijk zijn, waardoor u flink kunt besparen wanneer u wat tijd steekt in het vergelijken van verschillende offertes. Zorgt u er wel voor dat u alle offertes aanvraagt met dezelfde gegevens, anders komt u alsnog voor vervelende verrassingen te staan. U kunt op de websites van de verschillende glaszetters zelf offertes aanvragen, of u kunt op vergelijkingssites een aantal offertes tegelijk aanvragen.

Zet de verwarming lager

Het is misschien even wennen, maar door de verwarming een of twee graden lager te zetten, kunt u al flink besparen. Een goede bespaartip is ook om alleen de ruimtes te verwarmen die u gebruikt. Sluit de andere ruimtes af, eventueel met tochtstrips, om stookkosten te besparen. In combinatie met het laten plaatsen van dubbel glas of HR++ glas kunt u aanzienlijk besparen.

Zoek op internet naar bespaartips

Waarom zou u het wiel opnieuw willen uitvinden? Zoek op internet naar handige bespaartips waarmee u uw energierekening omlaag kunt brengen. Op www.glas-feitjes.nl kunt u bijvoorbeeld de vele mogelijkheden bekijken waarop u uw woning kunt isoleren door het laten vervangen van het glas. U kunt daar direct een vrijblijvende offerte aanvragen, wat natuurlijk wel zo makkelijk is. Iedereen heeft wel enkele goede bespaartips die hij of zij toepast in de woning, dus vraag ook eens aan vrienden en familie hoe zij besparen.

Exacte kosten weten?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.