Glas polijsten

Heeft u enkele vervelende krassen in het raam? U hoeft niet direct rigoureuze maatregelen te nemen zoals vervanging van het glas. Er is namelijk nog een andere, gemakkelijkere optie. Glas polijsten is de oplossing tegen kleine krassen en oneffenheden in uw ruiten. U kunt deze op een goedkope en effectieve manier laten verdwijnen.

Goedkope glasreparatie

Glas polijsten heeft een groot voordeel ten opzichte van het plaatsen van een nieuw raam. Het is namelijk een stuk goedkoper dan de aanschaf van nieuw glas. Zeker als het gaat om glas op maat of HR+++ glas. Dubbel glas plaatsen is vele malen duurder dan het polijsten van glas. Door middel van glas polijsten kunt u heel eenvoudig kleine reparatiewerkzaamheden aan uw beglazing laten doen. Glas polijsten biedt niet alleen een oplossing voor bekraste ramen, maar ook bij kalkafzetting op de ramen of wanneer u last heeft van sterk vervuild glas. Ieder type glas kan gepolijst worden.

Werkwijze glas polijsten

Er zijn tegenwoordig meerdere middelen op de markt waarmee u zelf uw beglazing kunt polijsten. Dit is echter niet aan te raden, omdat u hiermee ook uw glas juist extra kunt beschadigen. Wanneer het glas dusdanig beschadigd is, dat het niet meer met glas polijsten op te lossen valt, zal u alsnog een nieuw raam moeten laten plaatsen. In dat geval bent u veel duurder uit dan wanneer u in de eerste instantie een ervaren glaszetter in de arm had genomen.

Een deskundige glaszetter gaat zeer secuur te werk. Als eerste wordt het glas wat behandeld wordt eerst grondig schoongemaakt. Vervolgens wordt uw glas gepolijst met een speciale polijstpasta die met behulp van een polijstmachine over uw glas wordt gesmeerd. Door het maken van roterende bewegingen worden de krassen, het vuil en de kalk volledig weggepoetst. Sommige soorten glas hebben een speciale behandeling nodig. Gelaagd glas of gehard glas kan door de wrijving van de polijstmachine heel heet worden, waardoor het glas kan breken. Een ervaren glaszetter weet precies welke behandeling van glas polijsten nodig is bij uw beglazing.

Kosten glas polijsten

De kosten van glas polijsten worden voornamelijk bepaald door het aantal vierkante meter glas wat behandeld moet worden en de tijd die hiervoor nodig is. Meerdere ramen betekent natuurlijk een hogere prijs. Per raam kunt u gemiddeld een half uur a een uur polijst tijd rekenen. Het aantal uren dat de glaszetter bezig is hangt ook af van het aantal krassen of de hoeveelheid vuil en kalkafzetting. Arbeidsintensieve klussen kosten meer tijd en zijn daardoor prijziger.

Iedere glaszetter bepaald zijn eigen tarief. Hierdoor kan het voorkomen dat u bij de ene glaszetter veel duurder uit bent voor de polijst klus dan bij een andere glaszetter. Glaszettersbedrijven hanteren verschillende uurtarieven en verschillende voorrijkosten. Het is daarom verstandig om meerdere offertes op te vragen en met elkaar te vergelijken. Een offerte kunt u vrijblijvend aanvragen. U zit dan nog nergens aan vast. Neem daarom de tijd om de kostenplaatjes naast elkaar te leggen om te kijken welk bedrijf het beste bij uw wensen aansluit en bovendien het beste binnen uw budget past.

Exacte kosten weten?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.