Wat kost een glaszetter?

De kosten van een glaszetter zullen grotendeels afhangen van de soort ruit de geplaatst moet worden. Van standaard dubbel glas tot speciaal inbraak- of zonwerend glas. Er zijn vele glassoorten die geplaatst kunnen worden door de glaszetter bij u in de regio.

Vooraf zal er daarom ook georiënteerd worden naar de mogelijkheden, het is altijd mogelijk om een glashandel om advies te vragen. De prijs voor het materiaal hangt naast het soort glas ook af van de afmetingen. Hoeveel m2 meter ruit heeft u dat vervangen dient te worden.

Prijs voor het plaatsen van de ruit

De kosten die het laten plaatsen van een raam met zich mee brengen zitten in het uurtarief wat een glaszetter rekent. Gemiddeld rekent een glaszetter tussen de €35,- en €40,- per uur. Hier bovenop komen nog eventuele reiskosten en uiteraard is het materiaal exclusief. Enkel verschillen deze prijzen per bedrijf en daarom is het verstandig om van te voren een goede vergelijking te maken. Deze kunt u geheel gratis binnen enkele minuten aanvragen.

De totaalprijs berekenen

Een goede tip is niet enkel blind te staren op het uurtarief wat een glaszetter rekent, of enkel op de kosten van de ruit zelf. Uiteindelijk gaat het om de totale kosten van het laten plaatsen van de ruit, zowel het materiaal als de vakman zelf. Hierdoor word het vergelijken een stuk makkelijker gemaakt, de keuze kan mede hierdoor bepaald worden.

Voor het budget is het mogelijk om zelf ook al een totaalprijs te schatten. Door het aantal vierkante meters maal de prijs van het glas te doen. Daarnaast heeft de glaszetter vaak enkele uren nodig om het glas vakkundig te plaatsen, reserveer hier daarom ook een bepaald budget voor.

Kosten versus rendement

Om een overwogen keuze te maken is het verstandig om de verhouding van investeren vs rendement naast elkaar te leggen. Wat levert standaard dubbel glas tegenover HR++ glas op. Kunt u duurder glas veroorloven, dan is het raadzaam om naar het meest gunstige geval te kijken qua besparingen. Geheel afhankelijk van uw wensen en budget kan het meeste geschikte glas gekozen worden.

Dat het hebben van enkel glas in deze tijden niet gunstig is, dat is een feit. Dus heeft u enkel glas, dan is het zonder twijfel een vooruitgang om over te stappen op dubbel glas. Dit zal na een aantal jaar zijn terug verdiend en het wooncomfort zal direct omhoog schieten.

Wat kost een glaszetter, zal daarom afhankelijk zijn van de mate waarin u wilt en kunt investeren. Waarbij de glasprijzen vaak gelijk liggen kunnen de kosten van de glaszetter zelf natuurlijk wel uiteenlopen. Hiervoor is het aanvragen van een vergelijking de ideale methode.