Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.nl Onafhankelijk advies over verschillende glassoorten!
Glas-feitjes.nl

HR+++ glas

Het dikste glas wat er op de particuliere markt beschikbaar is, heet driedubbel glas (ook bekend als triple glas of HR+++ glas). Waarbij gewoon dubbel glas bestaat uit 2 glasplaten met 1 spouw, bestaat driedubbel glas uit 3 glasplaten met 2 spouwen. Deze extra glasplaat en spouw maken het geheel een stuk dikker wat voor betere isolatie zorgt. Echter scheelt dit ook nogal in de kosten om het glas aan te schaffen, gezien het een stuk duurder is. Bedenk van te voren goed of deze extra investering het waard is.

Best isolerende glas

Door tijdens het productieproces te kiezen voor 3 in plaats van 2 glasplaten zorgt dat dit type ruit het beste isoleert. Een raam met een nog hogere isolatiewaarde bestaat niet. Ter vergelijking onderstaand schema met de gemiddelde isolatie waardes van de verschillende glassoorten:

Glassoort Isolatiewaarde (u-waarde)
Enkel glas 5,8
Dubbel glas 2,7
HR glas 1,7 – 2,0
HR+ glas 1,3 – 1,6
HR++ glas maximaal 1,2
Driedubbel glas (HR+++) 0,5 – 0,9

Hierbij levert een zo laag mogelijke waarde de beste isolatie. Op basis hiervan zou u dus altijd kiezen voor driedubbel glas. Enkel brengt ieder glassoort zijn eigen productieproces en materiaal met zich mee, hierdoor worden de kosten hoger wanneer de ruiten beter isoleren. Een overweging moet er dus gemaakt worden tussen de kosten en het rendement van de isolerende werking.

Kosten van driedubbel glas

De kosten voor driedubbel glas liggen vrij hoog. Het is dus een forse investering om de best isolerende ramen te hebben. Natuurlijk levert dit ook een beter rendement op. Helaas nog niet het beste rendement, hiervoor zullen de kosten nog meer richting de overige dubbele beglazingen moeten zakken. HR+++ kost zo een €120,- per m2, dit tegenover de €80,- per m2 voor HR++ glas. Dit scheelt €40,- per vierkante meter, dit terwijl de besparing maar €1 hoger ligt per m2. Dus pas na 40 jaar zou deze extra investering terug verdiend zijn. Daarom kiezen niet heel veel consumenten voor dit type glas.

Naast de kosten van het glas, zal het ook geplaatst moeten worden. Een glaszetter rekent hooguit €55 per uur, natuurlijk is het ook mogelijk om een totale prijs af te spreken voor het plaatsen van driedubbel glas. Het is belangrijk om na te vragen of driedubbel glas in de huidige kozijnen geplaatst kan worden. Omdat het natuurlijk een dikker glas is, kan het nog wel eens voor problemen zorgen als de sponning van de kozijnen niet breed genoeg zijn.

Exacte kosten weten?

Vraag offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van glaszetters actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters