Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.nl Onafhankelijk advies over verschillende glassoorten!
Glas-feitjes.nl

Dubbel glas plaatsen

In steeds meer woningen wordt dubbel glas geplaatst. Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig, om aan de bouwnormen te voldoen, standaard opgeleverd met dubbele beglazing. Dit type beglazing heeft een sterk isolerende werking en wordt daarom ook wel isolatieglas genoemd. Een woning met dubbel glas is energiezuinig en heeft daarom lagere energiekosten.

Voordelen van dubbel glas

Dubbel glas bestaat in de basis uit twee glasplaten die luchtdicht aan elkaar zijn gemaakt en in het midden een luchtspouw heeft. Er zijn meerdere gradaties en tegenwoordig heeft u de keuze uit:

  • Standaard dubbel glas
  • Hoog Rendement glas
  • HR+ glas
  • HR++ glas
  • HR+++ glas

Des te hoger het rendement, des te beter de isolatiewaarde van het glas is. Standaard worden wooneigenaren aangeraden om te investeren in HR++ glas. Dit glas heeft een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding en kan u uiteindelijk zeer veel energiekosten besparen.

Isolatieglas vervangen

Het komt niet vaak voor, maar het kan zijn dat uw beglazing stuk is. Dit kunt u eenvoudig herkennen aan de condens die zich tussen het glas vormt. Deze witte waas is een duidelijke indicatie dat uw dubbel glas vervangen moet worden.

Heeft u nog enkele beglazing in uw woning of wilt u meer voordeel en rendement behalen door het plaatsen van HR++ glas of zelfreinigend glas? Elk type glas is te vervangen door dubbele beglazing. Mocht uw budget niet toereikend zijn om uw gehele woning meteen te voorzien van isolatieglas, dan is het zeker aan te raden om eerst alleen de woonruimtes die het meest gebruikt en verwarmt worden te voorzien van dubbel glas. Dit is in de meeste gevallen het glas in de woonkamer en de keuken.

Kosten glas plaatsen

Standaard dubbel glas kost gemiddeld €65 euro per vierkante meter en de geschatte besparing hierbij is €140 euro per jaar. Het meest gekozen HR++ glas kost gemiddeld €80 euro per vierkante meter, maar levert een besparing op van maar liefst €260,- euro per jaar. Een glaszetter rekent een uurtarief van gemiddeld €50,- euro voor het plaatsen van dubbelglas. Hieronder een overzicht van de kosten:

Soort Besparing per m2 Kosten
(20 m2)
Besparing per jaar (20 m2)
Dubbel glas €7,- per m2 €1300,- €140,- per jaar
HR glas €9,- per m2 €1400,- €180,- per jaar
HR+ €11,- per m2 €1500,- €220,- per jaar
HR++ €13,- per m2 €1600,- €260,- per jaar
HR+++ €14,- per m2 €2400,- €280,- per jaar

Als u wilt van wat uw beoogde klus u gaat kosten dan kunt u het beste dubbelglas offertes aanvragen bij glaszettersbedrijven bij u in de buurt. Door meerdere bedrijven te benaderen voor een offerte kunt u de kosten onderling vergelijken. Hierna kunt u een weloverwogen keuze maken voor de glaszetter die het beste bij uw wensen en uw budget past. Vraag hier gratis offertes op.

Exacte kosten weten?

Vraag offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van glaszetters actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters