Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.nl Onafhankelijk advies over verschillende glassoorten!
Glas-feitjes.nl

Glazen meubels

In strakke en moderne interieurs zijn glazen meubels echt een verrijking. Ze zorgen ervoor dat het minimalisme van het interieur verder wordt doorgevoerd. In klassieke interieurs kunnen glazen meubels voor een opvallende, bijna eclectische stijl zorgen. Een glazen meubelstuk is dus een veelzijdige optie. Waar glas vroeger niet bepaald een logische optie was voor meubilair, zien we het nu veel vaker terugkomen. Nieuwe technieken hebben ervoor gezorgd dat glazen meubels een veilige en diverse optie zijn geworden.

De voor- en nadelen van glazen meubels

Meubels van glas zorgen zogezegd voor een strak en modern interieur. Daarnaast zijn ze slijtvast en makkelijk schoon te houden. Glas kan bovendien gecombineerd worden met diverse andere materialen voor een eigentijdse sfeer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een glazen tafelblad met een stalen frame. Of combineer glas met rustieke houten elementen voor een interessant contrast. Een glazen meubel valt op in een klassiek interieur en versterkt een modern interieur. Daarnaast kunnen deze meubels volledig op maat gemaakt worden door een glaszetter.

Glazen meubels zijn makkelijk schoon te houden, maar worden ook net zo makkelijk weer vies. Zo een interieur kan daardoor – zeker met bijvoorbeeld kleine kinderen – voor irritatie zorgen. Glazen meubels zitten al snel onder de vingerafdrukken, waardoor het strakke design teniet gedaan wordt. Ook nadelig is de kwetsbaarheid. Tegenwoordig worden ze vaak uit gehard glas vervaardigd, maar het blijft natuurlijk glas.

Welke meubels kunnen van glas worden gemaakt?

In principe kan elk mogelijke meubel van glas gemaakt worden, al zal dit in sommige gevallen niet praktisch of comfortabel zijn. Glazen meubels zien we dus meestal in de vorm van tafels, dus salontafels, eettafels, bijzettafels en televisiemeubels. Minder voor de hand liggende meubelstukken kunnen echter ook erg mooi zijn wanneer ze (deels) uit glas vervaardigd zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een glazen krantenbak, een glazen wasbak voor in de badkamer of een glazen bureaublad. Vooral in combinatie met andere materialen kunnen deze glazen meubels erg stijlvol zijn. Zitmeubels zijn natuurlijk niet al te comfortabel als ze van glas zijn. Een glazen element, zoals een armleuning kan een stoel of bank echter wel op een mooie manier verrijken.

Prijzen

De prijs hangt af van het soort meubel. U kunt in principe alles dat u wilt op maat laten maken door een glaszetter. Het is dan van belang dat u nadenkt over de functie van het meubel, om zo het juiste glas te kiezen. Vraag, als u meubels op maat wilt laten maken, enkele offertes aan. U kunt vervolgens met een glaszetter naar keuze in gesprek over uw ideeën, de prijzen en de mogelijkheden. Wilt u bestaande glazen meubels kopen, onderzoek dan eens wat de gemiddelde prijs van glazen meubels is, zodat u weet wat u kunt verwachten. Kijk eens op tweedehandssites.

Exacte kosten weten?

Vraag offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van glaszetters actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters