Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.nl Onafhankelijk advies over verschillende glassoorten!
Glas-feitjes.nl

Mat glas

Als u kiest voor glas, bijvoorbeeld in de vorm van glazen wanden of grote ramen, dan zorgt dit voor open, lichte ruimtes. U levert echter wel in op uw privacy, alles is tenslotte te zien. Zeker als u een kantoor heeft met glazen wanden kan het soms voelen alsof u in een aquarium zit te werken. Daarnaast kent iedereen die ooit een woning met een raam aan de straatkant heeft gehad de irritatie van naar binnen glurende voorbijgangers. Doet u vervolgens de gordijnen dicht, dan zit u in het donker. Een goede optie is dan om te kiezen voor mat glas. U heeft nog wel het lichte, ruimtelijke gevoel van glas, maar u heeft ook uw privacy weer terug.

Wat is mat glas?

Mat glas is regulier float glas dat mat wordt gemaakt. Dit gebeurt met een slijpmiddel of een zuur. Door de behandeling wordt het glas mat, waardoor het licht dat op het glas valt verstrooid raakt. De hoeveelheid licht die wordt doorgelaten blijft echter wel hetzelfde. Uw ruimte is dus net zo licht als wanneer er normaal glas gebruikt zou worden. Mat glas heeft veel verschillende benamingen, wat af en toe wat verwarrend kan werken. Het is onder andere bekend als melkglas, vanwege de melkachtige kleur die het krijgt na de behandeling, acide glas, naar het zuur waarmee het glas behandeld wordt, of satijnglas, vanwege het satijnachtige uiterlijk dat het heeft gekregen.

Mat glas wordt voornamelijk gebruikt om donkere ruimtes meer licht te geven, zonder in te hoeven leveren op privacy. Denk hierbij aan kantoorruimtes met glazen wanden, ramen in huizen aan een drukke straat en douchecabines. Met mat glas is een ruimte afgesloten, zonder dat het benauwd of gesloten aanvoelt. Dit is de voornaamste reden dat het zo veel gebruikt wordt in kantoorpanden; u kunt rustig en in privacy werken of vergaderen, zonder dat u zich geïsoleerd voelt.

Moderne uitstraling

Tegenwoordig is mat glas ook te krijgen in allerlei verschillende kleuren. Hierdoor worden de gebruiksmogelijkheden nog verder uitgebreid. Mat glas kan nu ook ingezet worden om het interieur te verrijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooi gekleurde, matglazen kastdeur of een opvallende binnendeur. Ook in de keuken en de badkamer kunnen matglazen elementen voor een hele unieke en eigentijdse sfeer zorgen.

In sommige gevallen is het noodzakelijk dat het mat glas wat sterker is. In dat geval is gehard mat glas wellicht een goede optie. Dit glas heeft een thermische behandeling gehad en is daarom tot wel vijf keer sterker dan normaal mat glas. Gehard mat glas is ideaal voor bijvoorbeeld een tafel of een buitendeur. En komt in verschillende diktes en afmetingen.

Prijzen

Mat glas is niet al te prijzig. Natuurlijk is de prijs wel afhankelijk van de dikte van het glas, de kleur en of het al dan niet gehard moet zijn. Ook speelt mee in welke afmetingen u het glas wilt. Houd daarnaast rekening met de plaatsingskosten. Vraag meerdere offertes aan zodat u zeker weet dat u de beste prijs krijgt.

Exacte kosten weten?

Vraag offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van glaszetters actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters