Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.nl Onafhankelijk advies over verschillende glassoorten!
Glas-feitjes.nl

Draadglas

Draadglas is een type glas met diverse kenmerken die gelijkenissen tonen met gehard glas en ook met gelaagd glas. Zo valt draadglas in de categorie van inbraakwerend glas, ook helpt het bij de vertraging van branden. Opvallend zijn de draden die door het glas lopen. Deze metalen draden hebben vaak een bepaald patroon, vaak vierkant of ruitjes.

Het nut van dit draad is het bij een houden van het glas wanneer deze wordt gebroken. Dit is hetzelfde effect als bij gelaagd glas, enkel hier is het geen folie die alles bij elkaar houdt maar daadwerkelijk de metalen draden.

De kenmerken van draadglas

Welke kenmerken passen bij draadglas en maakt het uniek tegenover de andere soorten ruiten? Het draad is de speciale factor. Dit zorgt namelijk ervoor dat er geen scherven liggen en dat het lastig is om doorheen te komen. De draden maken het tevens minder transparant, in sommige ruimtes is dit wenselijk.

Door de draden blijft het glas ook gemakkelijker bij elkaar, dit werkt brandvertragend. Op het moment dat een ruit in zijn geheel breekt, dan kan er weer meer zuurstof bij de brand komen. Het is dus erg veilig glas en biedt privacy. Ondanks dat het er niet elegant uit ziet kan draadglas voor praktische redenen gekozen worden.

Wat is de prijs van het glas?

Draadglas is een veiligheidsglas en deze prijzen liggen over het algemeen aan de hogere kant. Dit zal ook mede komen door de beperkte stevigheid die geboden kan worden. Het glas is niet op een speciale manier behandeld zoals bij gehard glas. Het inschakelen van een glaszetter brengt kosten met zich mee. Deze kosten komen bovenop de kosten voor het materiaal. Er zijn 3 soorten draadglas die onderscheiden kunnen worden en waar andere prijzen voor worden gehanteerd:

  1. Brute draadglas: Dit type is half geribbeld en deels doorzichtig. Meest gekozen soort en de kosten liggen gemiddeld rond de €50,- per vierkante meter.
  2. Engels draadglas: De zwakste soort glas van de 3. Bestaande uit een glaslaag met meer structuur. Deze structuur zorgt ervoor dat een raam niet of nauwelijks doorheen te kijken is. De kosten hiervoor liggen tevens rond de €50,- per m2.
  3. Spiegeldraadglas: De duurste van de drie. Deze vraagt wat meer afwerking en is dan ook aan beide kanten gepolijst, dit zorgt voor een glad resultaat en maakt het glas doorzichtig, net als een normale ruit. Gemiddelde kosten voor spiegel draadglas ligt tussen de €100,- en €150,- per vierkante meter.

Exacte kosten weten?

Vraag offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van glaszetters actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters