Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.nl Onafhankelijk advies over verschillende glassoorten!
Glas-feitjes.nl

Geluidswerend glas

Zoekt u een oplossing voor het geluid van buitenaf. Woont u aan een drukke weg en heeft u last van het lawaai? Dit kan zowel s’nachts hinderlijk zijn tijdens de nachtrust, maar ook overdag. De geluiden zijn vervelend en overheersend.

Geluidswerend glas kan dit probleem verhelpen. Dit zal het lawaai niet in zijn geheel buiten kunnen houden. Het is werend, wat betekend dat het grotendeels tegen houdt. Enkel dit kan wel net het verschil betekenen tussen het niveau wat het storend maakt of dat u er zo min mogelijk last van heeft.

Wat maakt de ruit geluidswerend?

Er zijn diverse soorten geluidswerend glas die op andere manieren geproduceerd worden. De mogelijkheden waarop de ruit geluidswerend werkt zijn:

  • Een bepaald soort folie plaatsen op of tussen het glas. Dit is dan ook mogelijk bij zowel dubbelglas als bij enkel glas.
  • Door twee verschillende diktes van glasplaten te gebruiken, worden de trillingen minder makkelijk doorgegeven.
  • Dubbel glas heeft een isolerende werking door de lucht die tussen de twee glasplaten zit. Deze open ruimte kan gevuld worden met een specifieke gas, dit houdt het geluid ook deels buiten.

Voor welk soort het beste gekozen kan worden, zal een glaszetter bij u voorleggen. Dit kan eventueel in prijs schelen en natuurlijk gaat het erom dat het zijn werk goed doet.

Kosten per m2

De kosten zullen afhankelijk zijn van het type glas dat gekozen wordt. Afhankelijk van hoeveel geluid er buiten gehouden moet worden liggen de prijzen bij de minst werende ruiten rond de €50,- per m2 tot een prijs van €150,- om extremen geluiden te weren. De exacte kosten zijn dus heel erg afhankelijk van uw persoonlijke woonsituatie. Het beste kunt u dan ook een gratis vergelijking aanvragen. Hierdoor krijgt u inzicht in de kosten en kunt u een geschikte glashandel vinden.

Exacte kosten weten?

Vraag offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van glaszetters actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters