Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.nl Onafhankelijk advies over verschillende glassoorten!
Glas-feitjes.nl

Dubbel glas prijzen

Bent u op zoek naar de prijzen voor het laten zetten van dubbel glas? Er zijn diverse soorten glas en hiervan zullen we de prijzen noemen. Het is echter verstandig om te kijken naar het rendement van dubbelglas dan alleen het bedrag dat u moet afrekenen met de glaszetter. Want een grotere investering levert uiteindelijk veel meer op.

De prijs

Voor welk soort dubbel glas wilde u kiezen? Er kan onderscheid gemaakt worden tussen de volgende mogelijkheden:

  • Standaard dubbel glas
  • HR
  • HR+
  • HR++
  • HR+++ (ook wel triple glas)

Voor het gemak tonen we de prijzen exclusief montage. Deze kosten zullen voor alle typen ruiten gelijk zijn, mits het kozijn geschikt is voor zowel dubbel glas als driedubbel glas. Een glaszetter rekent gemiddeld €50,- euro per m2 voor het plaatsen van de ruit.

De volgende prijzen zijn gemiddeldes, uw specifieke situatie kan hiervan verschillen.

Prijs per m2 (excl. plaatsen) Kosten 15 m2 + montage à €50,- per m2
Standaard dubbel glas €65,- €1.725,-
HR glas €70,- €1.800,-
HR+ glas €75,- €1.875,-
HR++ glas €80- €1.950,-
HR+++ glas €120,- €2.550,-

Wat is op dit moment de beste keuze?

De dubbel glas prijzen zijn nu bekend, maar nu komt het meest interessante. Wanneer het rendement mee wordt genomen in de tabel, dan kan er een betere keuze gemaakt worden. Met het rendement erbij kan er pas echt vergeleken worden.

Prijs per m2 (excl. plaatsen) Kosten 15 m2 + montage à €50,- per m2 Besparing met 15 m2 t.o.v. enkel glas
Standaard dubbel glas €65,- €1.725,- €105,-
HR glas €70,- €1.800,- €135,-
HR+ glas €75,- €1.875,- €165,-
HR++ glas €80,- €1.950,- €195,-
HR+++ glas €120,- €2.550,- €210,-

Te zien is dat HR++ glas met een oppervlakte van 15 m2 €225,- duurder is. Enkel wanneer er voor HR++ glas gekozen wordt is de besparing €195,- tegenover €105,- van dubbel glas. Elk jaar wordt er dus €90,- meer bespaard. Dit betekent dat de extra kosten van €225,- binnen 2,5 jaar al zijn terugverdiend. Op dit moment is het daarom verstandig om te kiezen voor HR++ glas!

Het prijs verschil tussen HR++ en HR+++ is momenteel nog te groot. In dit geval is het rendement bij HR+++ hoger, enkel liggen de initiële kosten flink hoger om deze met het extra rendement terug te verdienen. Laat meerdere glaszetters u een overzicht van de kosten voor uw woning toesturen. Gratis en vrijblijvend.

Exacte kosten weten?

Vraag offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van glaszetters actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters