Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.nl Onafhankelijk advies over verschillende glassoorten!
Glas-feitjes.nl

Thermopane

Thermopane is niet een op zichzelf staande glassoort. Het is simpelweg een andere benaming voor dubbel glas. Alleen hoe is de naam thermopane dan tot stand gekomen en hoezo wordt het nog steeds zo genoemd?

Een Duits bedrijf dat als eerste dubbel glas ging verkopen draagt de naam ‘Thermopane’. Al gauw werd dit overgenomen als standaard voor dubbel glas. Natuurlijk is dubbel glas op dit moment veel verder ontwikkeld en zijn er verschillende varianten op ontstaan, hierdoor zal de term thermopane langzaam verdwijnen.

Thermopane laten vervangen

Aangezien de techniek met sprongen vooruit is gegaan zijn er beter isolerende ruiten op de markt. Heeft u nog standaard dubbel glas? Tegenwoordig is er veel meer uit het zogeheten HR++ glas te halen qua besparing. Normaal bestaat thermopane uit gewoon 2 glasplaten met een laag lucht ertussen die isoleert. Bij HR++ zit er een specifieke gas tussen de lagen en is er een coating aangebracht om de warmte nog beter binnen te houden.

Het vervangen is dan ook een goede investering, natuurlijk afhankelijk van het budget kan er gekozen worden voor een bepaalde soort ruit. De kosten kunnen erg uiteenlopen daarom is het verstandig om dit van te voren goed uit te zoeken. Hierbij helpen wij u graag en kunnen u in contact brengen met lokale glaszetters bij u in de buurt.

Wat zijn de prijzen?

Welke prijzen worden er gehanteerd voor de verschillende soorten dubbel glas? Om te beginnen liggen de kosten van standaard dubbel glas rond de €60,- per m2. Waarbij de prijs zal toenemen als de isolatie beter wordt. Oftewel de kosten zijn hoger wanneer ook de besparingen hoger zijn. Zelf kunt u dan uitzoeken wat voor u de beste keuze is wanneer de kosten en besparingen naast elkaar gehouden worden.

Exacte kosten weten?

Vraag offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van glaszetters actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters