Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.nl Onafhankelijk advies over verschillende glassoorten!
Glas-feitjes.nl

Beloopbaar glas

Het is prettig om een lichte en moderne sfeer te creëren in huis of kantoor. Zeker in donkere ruimtes waar weinig licht binnenkomt, is het belangrijk om een ruimtelijke en frisse sfeer samen te stellen. Beloopbaar glas kan u hier uitstekend mee helpen. Het is modern, ruimtelijk en heeft veel mogelijkheden. Het is de ideale manier om uw kantoor of woonruimte te moderniseren. Waar moet u nu op letten bij het kiezen van het juiste glas en de juiste glaszetter?

Wat is beloopbaar glas precies?

De naam zegt het eigenlijk al, beloopbaar glas is glas waar u op kunt lopen. Het is een alternatief materiaal om te gebruiken als ondergrond. Beloopbaar glas wordt meestal samengesteld uit meerdere glasplaten. Hier wordt telkens folie tussen geplaatst en soms wordt het glas versterkt met een of meerdere platen gehard glas. Hoe meer lagen glas, hoe sterker het wordt. De dikte van het beloopbaar glas hangt af van de functie. In de regel zal het glas tussen de 25 en de 75 millimeter dik worden. U kunt de dikte van het glas het beste bespreken met een expert.

Waar kan het voor gebruikt worden?

Beloopbaar glas is erg veelzijdig en geeft moderne ruimtes een eigenwijze en ruimtelijke twist. Ook werkt het goed om donkere ruimtes op te lichten en te moderniseren. Het glas kan gebruikt worden als opvallende traptreden, voor het creëren van ruimtelijke verbindingsbruggen op kantoor, maar bijvoorbeeld ook als dakbeglazing. In een woonhuis kan beloopbaar glas bijvoorbeeld gebruikt worden om twee kamers op spectaculaire wijze met elkaar te verbinden.

Het is van het grootste belang dat u de juiste dikte kiest. Te dun glas kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Kiest u te dik glas, dan bestaat de kans dat u een stuk meer betaalt dan nodig is. Hoe dikker het glas, hoe hoger de prijs tenslotte. Bepaal de functie van uw beloopbaar glas en laat u goed adviseren door een of meerdere experts. Denk daarnaast ook aan een antislip laag. Beloopbaar glas kan erg glad zijn. Met een antislip laag hoeft u zich daar geen zorgen om te maken. Het is tevens mogelijk om het glas te zandstralen. Echter, de kans is groot dat er vuil in het reliëf terecht komt wat er bijna niet meer uit gaat.

Prijzen

De kosten van beloopbaar glas hangen vooral af van de dikte van het glas. De dikte wordt op zijn beurt weer bepaald door de functie van het glas. Daarnaast speelt de afwerking een rol. Als het glas bijvoorbeeld gebruikt wordt als trap, dienen de randen mooi afgewerkt te worden, bijvoorbeeld door ze te laten slijpen. Dit zorgt wel weer voor extra kosten. Daarnaast geldt, hoe dikker het beloopbaar glas, hoe hoger de kosten van het slijpen. Er zijn dus geen vastomlijnde prijzen en tarieven. Het is daarom verstandig om enkele offertes op te vragen en deze te vergelijken. Zo maakt u de juiste keuze.

Exacte kosten weten?

Vraag offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van glaszetters actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters