Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.nl Onafhankelijk advies over verschillende glassoorten!
Glas-feitjes.nl

Brandwerend glas

Een andere benaming voor brandwerend glas is brandvertragend glas. Dit beschrijft beter wat het glas namelijk doet, het kan brand niet onbeperkt tegenhouden, maar wel degelijk vertragen. Door niet direct kapot te gaan is er meer tijd om veilig uit een gebouw te komen.

Brandwerend glas ziet u dan ook vaak terug op plekken die druk bezocht zijn en waarbij het dus tijd kost om iedereen veilig naar buiten te krijgen. Hoelang de brand vertraagd wordt is erg wisselend, meest voorkomende soorten vertragen tot 30 of 60 minuten. Er zijn diverse soorten brandwerende ramen die ieder geschikt zijn voor bepaalde situaties.

De keuze is reuze

Naast de eigenschappen van brandvertragende werking en hierbij een keuze te maken tussen de benodigde vertraging, is er nog veel meer mogelijk. Zo kan er gekozen worden voor enkele en dubbele beglazing. Daarnaast zijn ook de andere specifieke ruit soorten mogelijk om in combinatie met brandwerend glas te kiezen. Wilt u zowel profiteren van isolatieglas als brandwerend glas, dan is hier een prima combinatie in te maken.

Kosten van brandwerend glas

Een overweging is wel duidelijk dat de kosten van brandwerend glas vrij hoog liggen. Een gemiddelde prijs voor een vierkante meter ligt rond de €250,- tot €500,- euro. Afhankelijk van de verdere wensen kan deze prijs nogal verschillen. Dit ligt dus fors hoger dan de prijs van dubbel glas. Alleen de veiligheid is natuurlijk wel heel kostbaar en dan zeker ook waard.

Daar bovenop komen nog de kosten van een glaszetter die de ruit gaat plaatsen. Bij het inschakelen van een glaszetter is het altijd mogelijk om advies in te winnen. Wat voor glas is het meest geschikt en voldoet aan uw wensen.

Specialist inschakelen

Het vinden van een glaszetter is niet iets waar u dagelijks mee bezig bent. Bekijk de mogelijkheden van glaszetters uit de regio. Een vergelijking kunt u geheel gratis aanvragen en hierbij is het natuurlijk niet verboden om naar referenties te vragen. Door te vergelijken krijgt u inzicht en kunt u een verstandige keuze maken!

Exacte kosten weten?

Vraag offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van glaszetters actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters