Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.nl Onafhankelijk advies over verschillende glassoorten!
Glas-feitjes.nl

Wat kost dubbel glas?

De kosten van dubbelglas zullen afhangen van welk glassoort uw voorkeur heeft. Ook het aantal m2 zal de totale kosten bepalen. Vaak wordt er gerekend met een prijs per m2 voor het glas. Daar bovenop komen de kosten van een glaszetter die voor u het dubbel glas gaat plaatsen. En de voorrijkosten met eventueel een spoedtarief (voor het geval uw dubbelglas direct vervangen moet worden door schade).

Prijs

Welke prijs horen er bij de diverse soorten? Elk type heeft zijn eigen prijs doordat het anders wordt geproduceerd. De kosten per m2 lopen op naarmate het glas een betere isolatie heeft. Vervolgens is aan u de overweging om te bepalen welke ruit het meest geschikt is om te laten plaatsen.

Soort Vanaf prijs per m2
Dubbel glas €65,-
HR glas €70,-
HR+ glas €75,-
HR++ glas €80,-

Met behulp van bovenstaand schema kunt u de totale kosten uitrekenen van de ramen. Heeft u 15 m2 aan ramen, dan kost normaal dubbel glas u €975,- en HR++ glas €1.200,-. Op termijn verdiend u dit verschil terug door de besparing op uw energienota. Vaak wordt er gekozen voor HR++ glas. Zie ook wat dubbelglas oplevert.

Het glas plaatsen

De bovenstaande kosten gelden voor de ruit. Om deze door een professionele glaszetter te laten plaatsen komen hier nog kosten bij. Vaak hanteert een glaszetter een tarief per m2. Dit tarief loopt erg uiteen en zal tussen de €35 en €55 liggen. Afhankelijk van het aantal m2, de bereikbaarheid van de ruiten en of er eventuele overige kosten worden gemaakt.

Welk glas als eerst laten vervangen?

Bepaal van te voren welke ruiten u zou willen vervangen. Deze kunt u vervolgens opmeten en zo krijgt u een indicatie van de kosten. Reken daarbij het tarief van een glaszetter en kom tot de conclusie wat er mogelijk is voor uw budget. Niet altijd hoeven alle ruiten van uw woning in 1 keer vervangen worden. Soms is het verstandig om te beginnen met de ruimte die het meeste energie verbruikt. Op deze kamer kunt u namelijk ook het meeste besparen en dus sneller de kosten terug verdienen.

Vergelijk en bespaar op glas!

Door de diverse aanbieders van glas in uw regio, zijn er verschillende prijzen voor hetzelfde glas. Als u niet teveel wilt betalen, of liever nog wilt besparen, vergelijk dan geheel gratis deze glaszetters in uw regio. Ontvang een overzicht van de mogelijkheden en de kosten. Op basis hiervan kunt u een weloverwogen keuze maken.

Exacte kosten weten?

Vraag offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van glaszetters actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters