Gehard glas

Voor iedere situatie is er een gewenst glassoort. Zo zijn er ook situaties waarvoor gehard glas absoluut een aanrader is. Gehard glas kan tegen een stootje en daarom is deze ideaal te gebruiken als deur, wandafscheiding, balkon afscheiding, gebruikt in badkamers of voor een glazen tafel. Plekken waar regelmaat per ongeluk op of tegen het glas wordt gestoten zou het niet handig zijn als deze direct beschadigd. Door een speciale behandeling wordt dit glas zo hard. Hierdoor zullen de kosten wel stuk hoger liggen dan bij de aanschaf van een standaard glasplaat.

Eigenschappen

Gehard glas is een veiligheidsglas die vele malen steviger is dan een standaard glas. Deze stevigheid heeft het glas te danken aan de extreme verhitting gevolg door de snelle afkoeling tijdens het productieproces. Naast de stevigheid is er ook rekening gehouden met de veiligheid wanneer het glas alsnog breekt. Waar normaal gesproken scherven ontstaan, springt de glasplaat in duizenden kleine stukjes waardoor je minder verwondingen oploopt. De kleine stukjes glas zijn niet scherp en voorkomen dus veel snijwonden.

De eigenschappen van gehard glas zijn nu wel voorbij gekomen. Kort samengevat komt dat neer op de volgende punten:

  • Bij breuk geen glasscherven maar duizenden kleine stukjes glas, die niet scherp zijn.
  • Beter bestand tegen stoten en schokken.
  • De glasplaat kan beter tegen verschillende temperaturen, ook bij grote temperatuurwisselingen.
  • verkrijgbaar in verschillende diktes

Gehard glas op maat

Aangezien het voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden zijn hier ook geen standaard maten voor. Een glasplaat zal op maat gemaakt worden. Denk goed na over de afmetingen van de glasplaat. naast de lengte en breedte is de dikte van belang. Zo is een minimale dikte vereist om veiligheid te kunnen garanderen. Een tafelblad die maar gedeeltelijk word ondersteund hoort namelijk minimaal 10mm dik te zijn. Voor advies over bepaalde maten kunt u contact opnemen met een glashandel bij u in de regio middels onze gratis vergelijking.

Prijzen van gehard glas

Verschillende redenen wat de prijs van gehard glas bepalen. Moet een glasplaat speciaal voor u op maat gemaakt worden dan is het logisch dat de kosten hoger liggen. Daarnaast is er een extra proces nodig om gehard glas te maken, namelijk de verhitting en snelle afkoeling. Voor een glasplaat op maat is het lastig een inschatting te maken. Hiervoor kunt u beter een vergelijking aanvragen en hierbij de wensen aangeven. Glaszetters uit de buurt zullen vervolgens een voorstel doen voor het gehard glas.

Mede door de verschillende diktes zullen de kosten erg uiteenlopen. Gehard glas begint bij een dikte al bij €40m2, maar kan snel oplopen wanneer er ook nog een tint aan word toegevoegd. Reken voor de basisuitvoering gemiddeld op zo een €60m2 en alles meer dan het gebruikelijke zal de kosten enkel maar opvoeren. Houdt er rekening mee dat de glasplaat ook gemonteerd moet worden. Een glaszetter rekent al snel €40,- per uur. Informeer naar de mogelijkheden en de totale kosten van een klus!

Exacte kosten weten?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.