Veiligheidsglas

Veel mensen zien het nut niet in van veiligheidsglas. Waarom zou u immers extra betalen voor iets waar u geen voordeel in ziet? Veiligheidsglas is echter noodzakelijk om een veilige omgeving te creëren. Zowel thuis ter bescherming van uw gezin als op kantoor is veiligheidsglas van het grootste belang.

Waarom kiezen voor veiligheidsglas?

De meeste mensen geven veel geld uit aan de beveiliging van hun woning. Ze laten dure sloten en scharnieren plaatsen, schaffen dievenstrips aan en installeren dievenklauwen. Ze vergeten vervolgens dat het glaswerk vaak de zwakste schakel is. Een dief kan eenvoudig een ruit van enkele millimeters dik intikken en alsnog uw woning binnendringen, ondanks al uw maatregelen. Met veiligheidsglas wordt die kans een stuk kleiner. Ook in het dagelijks leven kan veiligheidsglas veel voordelen bieden. Hoe vaak gaat er geen voetbal door de ruit en in elk gezin is er wel een keer een kind al spelend of ruziënd door een ruit gevallen. Veiligheidsglas valt uiteen in onscherpe stukken waardoor de kans op ernstig letsel wordt weggenomen.

Letsel beperkend glas is veiligheidsglas met een veilig breukpatroon. In plaats van uiteen te vallen in scherpe stukken, breekt het glas in kleine, onscherpe stukjes. Zo wordt de kans op ernstig letsel onmogelijk gemaakt. Dit glas is namelijk PVB-gelaagd veiligheidsglas. Kleine snijwondjes behoren echter nog wel tot de mogelijkheden, vandaar de term letsel beperkend glas. Wanneer u letsel beperkend glas wilt laten plaatsen, is het handig om goed na te denken waar in huis er ongelukken kunnen ontstaan, dus waar de kans dat iemand een ruit breekt het grootst zal zijn. Voor meer informatie of advies kunt u ook op vergelijkingswebsites kijken. Voor bedrijven zijn er overigens richtlijnen bij het plaatsen van letsel beperkend glas. De norm, NEN 3569 geheten, omschrijft welk veiligheidsglas waar moet worden geplaatst.

Inbraak werend veiligheidsglas

Om de kans op inbraak te voorkomen, is het aan te raden om beveiligingsglas te laten plaatsen. Dit glas kan zo sterk gemaakt worden dat het niet of nauwelijks kapot te krijgen is. Bovendien maakt het ontzettend veel lawaai om dit glas kapot te maken. Dit glas wordt gemaakt door PVB-gelaagd glas te versterken met folies en glasbladen. Hoe meer folies en glasbladen, hoe sterker het glas en hoe kleiner de kans dat de ruit kapotgeslagen kan worden. Het is handig om te bepalen waar u inbraak werend veiligheidsglas wilt laten plaatsen. Vergeet naast de voordeur bijvoorbeeld niet uw kelderraam, toiletraam, of andere ramen op de begane grond te beveiligen.

Gehard of gelaagd glas?

Veiligheidsglas kan gehard of gelaagd zijn. Gehard glas is vijf keer zo sterk als normaal glas en valt uiteen in stukken in plaats van in scherven. Gehard glas wordt meestal gebruikt voor autoruiten, douchedeuren, glazen tafels en natuurlijk ramen. Gelaagd glas is verrijkt met folie, waardoor het überhaupt niet in verschillende stukken kan breken. Hierdoor is het onmogelijk om door een ruit te vallen, mits het glas dik genoeg is. Laat u adviseren om te bepalen welk type glas geschikt is voor uw situatie.

Exacte kosten weten?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.