Voorzetramen prijzen

Uw woning isoleren kan prijzig zijn en soms is het een te grote investering om de beglazing in het hele huis te vervangen. In dit geval bieden voorzetramen een uitkomst. Met deze ramen kunt u uw hele woning isoleren en stookkosten uitsparen, zonder dat al het glaswerk vervangen moet worden. Er zijn veel aanbieders van voorzetramen op de markt en soms is het de vraag of uw ramen geschikt zijn voor voorzetramen. Prijzen vergelijken kan lastig zijn. Hoe kunt u dit het beste aanpakken?

Wat zijn voorzetramen?

Soms is dubbel glas te duur, of mag het niet geplaatst worden, bijvoorbeeld als u in een monumentaal pand woont. En soms past dubbel glas simpelweg niet in de originele sponningen van uw woning. Om toch te kunnen isoleren, kunt u dan kiezen voor voorzetramen. Voorzetramen zijn ramen die aan de buitenkant van de woning geplaatst worden, dus voor het bestaande raam. Dit zorgt voor isolatie en meer geluidsdichtheid. Ook werken voorzetramen brandvertragend en inbraak beveiligend. Zoek eens contact op met een glaszetter voor meer informatie.

De verschillende modellen en functies

Voordat u voorzetramen prijzen gaat vergelijken, dient u te bepalen welk soort voorzetraam u nodig heeft. Voorzetramen zijn te verkrijgen in verschillende modellen en deze verschillende modellen hebben ook weer verschillende functies. Het geschikte model is afhankelijk van het soort raam dat u wilt isoleren. Veel glaszetters bieden een aantal standaardmodellen aan voor de meest gangbare ramen. Met een beetje geluk kunt u een passend model vinden voor uw ramen. Dit zal erg schelen in de prijs. Zo niet, dan dient u een voorzetraam op maat te laten maken. Dit kan duurder uitvallen. Voorzetramen komen tevens met verschillende functies. Zo zijn er bijvoorbeeld kiepramen, openslaande ramen, draairamen en stolpramen. Inventariseer uw wensen en uw mogelijkheden voordat u op zoek gaat naar een aanbieder.

De gemiddelde voorzetramen prijzen

Voorzetramen prijzen zijn afhankelijk van het materiaal waarvan u de ramen wilt laten maken, het soort ramen dat u heeft en de functies die u wilt voor uw voorzetramen. Het is dus vrij lastig om eenduidige prijzen weer te geven. Grofweg kunt u uitgaan van ongeveer 120 tot 200 euro per vierkante meter. Hanteer dit als indicatie wanneer u voorzetramen prijzen vergelijkt. Zorg ervoor dat u al ongeveer weet wat de mogelijkheden zijn. Het zou jammer zijn als u een voorzetraam op maat laat maken, terwijl er ook goedkopere standaardmodellen beschikbaar waren.

Zaken om rekening mee te houden

De voorzetramen prijzen zijn zoals gezegd afhankelijk van de materiaalkeuze. De meeste voorzetramen zullen een aluminium framewerk hebben. Er zijn echter ook houten frames beschikbaar. Dit is wellicht een optie wanneer u het monumentale uiterlijk van uw pand wilt behouden. Houten voorzetramen zijn gemiddeld echter wel duurder. Qua glas kunt u meestal kiezen tussen regulier glas en plexiglas. Plexiglas is de goedkopere optie in dit geval. Afhankelijk van uw unieke situatie zal de keuze tussen glas of plexiglas gemaakt moeten worden. Het is handig om u te laten adviseren..

Exacte kosten weten?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.