Background Image Glaszetter website
Gratis Glas Offertes
Prijzen vergelijken loont! Vraag tot 6 offertes bij glasbedrijven op

Voorzetramen

Wat zijn voorzetramen nou precies? Een voorzetraam wordt geplaatst voor enkel glas. Niet in elk kozijn is het mogelijk om dubbel glas te plaatsen, of is het toegestaan om de ruit te vervangen. Hiervoor zijn voorzetramen dus een goed alternatief. Het huidige enkel glas blijft zitten en door de toevoeging ontstaat er alsnog een spouw met lucht. Deze spouw met lucht werkt isolerend, net zoals bij dubbel glas.

Kenmerken van een voorzetraam

Het toevoegen van een extra laag glas biedt mogelijkheden. Voorzetramen zijn er in verschillende kleuren en vormen te krijgen. Ook speciale wensen als geluidswerende kenmerken kunnen toegevoegd worden.

Wat zijn de kosten?

De kosten van voorzetramen liggen aan de hoge kant. De 3 standaard diktes zijn 4, 6 en 8 millimeter dik. Hoe dikker het glas, hoe beter de isolerende werking uiteraard is. De prijzen voor deze standaard voorzetramen zijn:
Dikte van het glas Prijs per m2
4mm €100,-
6mm €120,-
8mm €140,-
Wilt u nog speciale kenmerken toevoegen aan het glas, denk aan geluidsisolering of inbraakwerend glas. Dit vraagt speciale behandeling van het glas, vaak worden er ook wel meerdere lagen glas gebruikt. De prijs hiervan ligt dan ook fors hoger dan de standaard ramen, deze kunnen wel 2x zo hoog liggen.

Plaatsen van het glas

Een ruit wordt speciaal gemonteerd op het kozijn en staat los van het huidige glas. een glaszetter kan dit raam voor u plaatsen en zorgen dat het voorzetraam op de juiste manier is bevestigd.

Een glaszetter kost gemiddeld zo een €50,- per uur. Deze kosten komen bovenop de totale kosten voor het bestellen van het glas. Om een geschikte glaszetter in uw regio te vinden kunt u een gratis vergelijking aanvragen. Met behulp van deze vergelijking krijgt u inzichten in de mogelijkheden en prijzen van glaszettersbedrijven. Bespaar ook tot wel 40% door binnen enkele minuten een vergelijking aan te vragen.

Exacte kosten weten?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.