Glas op maat

Geen huis is hetzelfde. En ramen kunnen onderling ook behoorlijk verschillen. Tegenwoordig heeft u de keuze uit dubbele beglazing, zelfreinigend glas en zelfs brandvertragend glas. Nieuwbouwhuizen worden vaak opgeleverd met ramen met standaard afmetingen. Oudere woningen daarentegen kunnen nog wel eens afwijkende maten ruiten hebben. Gelukkig zijn alle type glazen als glas op maat te bestellen.

Glas op maat in huis

Heeft u een woning waarbij de afmetingen van uw beglazing afwijken van de gemiddelde norm? Dan kunnen kapotte ruiten in uw woning een extra probleem vormen. Het type glas dat u dan nodig heeft is niet voorradig en kan dus niet meteen vervangen worden. Gelukkig kunt u glas op maat laten maken, waardoor u wel het glas kunt laten vervangen.

U heeft de keuze uit onder andere;

  • Zonwerend glas
  • Alle typen dubbele beglazing
  • Geluiddempend glas
  • Brandvertragend glas
  • Draadglas
  • Beloopbaar glas

Spiegels worden ook gemaakt van glas. Veel glaszetters zijn daarom ook vaak gespecialiseerd in het vervangen en vervaardigen van spiegels op maat. Bij glas denken we misschien direct aan ruiten, maar wist u dat glas op maat ook verkrijgbaar is als glazen deur, glazen wand of glazen dak? Deze type beglazing vinden we bijvoorbeeld in de serre.

Voordelen van glas op maat

Glas is allang niet meer in standaard maten verkrijgbaar. De woonwensen onder wooneigenaren lopen sterk uiteen en tegenwoordig is bijna alles mogelijk op het gebied van beglazing. U kunt kiezen uit bijvoorbeeld isolatie glas, mat glas en zelfs gekleurde beglazing. U kunt dubbel glas plaatsen in ieder type en in elk wenselijk formaat. Om iedereen naar wens te kunnen bedienen is glas op maat noodzakelijk. Omdat glas op maat te maken is, kunt u uw fantasie de vrije loop laten. Wilt u een douchewand van glas in uw badkamer? Dit is redelijk eenvoudig te realiseren door een vakkundige glaszetter. U kunt zelfs kiezen voor praktisch zelfreinigend glas op uw veranda of in uw serre.

Glas op maat plaatsen

Glas op maat kunt u laten maken door de afmetingen van het door u gewenste raam door te geven aan het glaszettersbedrijf. De kosten kunnen behoorlijk variëren. Enkel glas, draadglas en dubbel glas zijn het meest voordelig om op maat te laten maken. Glas op maat bestellen als HR+++ glas of als brandwerend glas is de meest prijzige variant.

Glas op maat is uniek en daarom is het moeilijk een exacte prijsindicatie hiervoor te geven. De prijs wordt voornamelijk bepaald door de materiaalkosten en de moeilijkheidsgraad van de klus. Daarnaast hanteren glaszetters allemaal een ander uurtarief en verschillende voorrijkosten.

Als u een indicatie wilt wat glas op maat voor u gaat kosten kunt u een offerte aanvragen bij een glaszetter bij u in de buurt. Door meerdere offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven geeft u uzelf de mogelijkheid om de kosten onderling te vergelijken. Hiermee kunt u enkele tientallen euro’s besparen op de klus, door te kiezen voor de meest voordelige glaszetter. Deze offertes zijn vrijblijvend en verplichten u tot niets. Het is dus het proberen waard.

Exacte kosten weten?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.